fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla

Benalmádenan (Málagan) La Fonda-koulutuslaitos on kouluttanut noin 900 ravintola-alan ammattilaista kolmenkymmenen vuoden aikana


Rocío Blanco osallistuu tämän koulun vuosipäivän tapahtumaan, jossa lähes 100% opiskelijoista työllistyy
BENALMÁDENA (MÁLAGA), 24. toukokuuta (EUROPA PRESS) –
Työllisyyden, yritysten ja itsenäisen työn neuvonantajan neuvonantaja Rocío Blanco osallistui perjantaina juhlatilaisuuteen Benalmádenan (Málagan) La Fonda -hotellikoulun 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Koulussa on koulutettu 872 ammattilaista kahdella tarjolla olevalla reitillä, ravintola- ja keittiöpalvelut, ja heistä lähes 100% on työllistynyt.
Blanco päätti tilaisuuden, johon osallistuivat myös Benalmádenan pormestari Juan Antonio Lara; Andalusian työvoimapalvelun (SAE) toimitusjohtaja María Victoria Martín-Lomeña ja työllisyyden alueellinen edustaja Carmen Sánchez; sekä Málagan taloudelliset ja sosiaaliset toimijat, La Fonda -hotellikoulun eläkkeelle jäänyt henkilökunta, entiset opiskelijat, yritykset ja yhteistyökumppanit.
Puheessaan ministeri halusi tunnustaa niiden opiskelijoiden ja opettajien työn La Fondassa, ”jotka ovat tämän päivän todellisia päähenkilöitä”. ”La Fondassa oppiminen on opiskelijoille menestystakuu”, Rocío Blanco totesi, korostaen, että tässä koulussa opiskelleet ammattilaiset ”levittävät Málagan ja Andalusian nimeä ympäri maailmaa, arvostaen La Fondassa saavutettua arvostettua koulutusta”.
Tällaisia ovat esimerkiksi Manu Balanzino, keittiömestari, sommelier ja gastronominen neuvonantaja, The Gourmet Journal -lehden perustaja; José David Moreno Núñez, Radical- ja Momo-ravintoloiden omistaja Mijasissa, tai Rubén Subires Barrabés, maître sommelier Hotel Globales Castillo de Ayudissa, ja monia muita.
Kuten työllisyysministeri korosti, La Fondassa tarjotaan ”360 asteen koulutus”, yhdistämällä teoria käytäntöön todellisissa työympäristöissä koulun ravintola-aulassa, joka yhdessä yrityksissä suoritettavien harjoittelujen kanssa tarjoaa suuren arvon kokemuksen ja on erittäin linjassa Dual-koulutuksen kanssa.
La Fondassa on yleisölle avoin ravintola-aula, jossa on tilaa 25 ruokailijalle. Tähän lisätään koulun tarjoamat monipuoliset aktiviteetit koulutuksen rikastamiseksi, kuten seminaarit, viininmaistajaiset, vierailut viinitiloihin ja ammatillisen suuntautumispalvelun koko kurssin ajan, joka auttaa opiskelijaa visualisoimaan ja keskittymään tulevaisuuteensa.
Rocío Blanco korosti, että La Fondan kaltaiset koulut ovat ratkaisevassa asemassa alalla, tarjoten erinomaista ja joustavaa koulutusta niin tärkeällä Andalusian ja Málagan taloudelle kuin ravintola-ala on, vastatakseen kysynnän muutoksiin pätevyyksissä ja pysyäkseen jatkuvasti yhteydessä tuotantoon. ”La Fonda on paras peili, johon voimme katsoa nähdäksemme koulutuksen vahvuuden”, ministeri päätti.
ELÄKELÄISILLE JA ENTISILLE OPISKELIJOILLE ANNETUT PALKINNOT
Tilaisuudessa annettiin muistopalkintoja kuudelle koulussa eläkkeelle siirtyneelle henkilölle, mukaan lukien opettajat tai hallintohenkilöstö: Benito de la Osa, Manuel Mancebo Márquez, Natividad Martín Heredia, Valentín Ramos Vargas, Antonio Salas ja entinen koulunjohtaja Rafael de la Fuente Milanés.
Lisäksi entiset sali- ja keittiöopiskelijat, jotka ovat osallistuneet erilaisiin koulun toimintoihin tämän lukuvuoden aikana, ovat saaneet tunnustuksia: Diego García Arias, Aymric Guibet Zanella, Rubén Subires Barrabés, Gonzalo Guerrero Garrido, José David Moreno Núñez, Alejandro Domínguez Ruiz, David Moreno Núñez, Vanesa Pérez Molano ja Juan Antonio Barrientos.
SAE:n koulutuskeskusten verkosto muodostuu La Fondan lisäksi La Cónsulan hotellikouluista ja Mijasin vapaa-ajan teollisuuden monialaisesta andalusialaisesta koulutuskeskuksesta (CIO Mijas).
Verkostoa täydentävät Islantillan hotellikoulu (Huelva), Cádizin hotellikoulu ja Baezan Hacienda La Laguna -hotellikoulu, Jaénissa.
Muilla aloilla ovat Finesin marmorikoulu (Almería), Cordoban koru- ja puukoulu Encinas Realesissa ja Granadan käsityö-, restaurointi- ja kulttuuriperinnön koulutuskeskus Albayzínissa sekä Gelvesin käsityöläiskoulutuskeskus Sevillassa.

Samankaltaiset julkaisut