fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Espanjan viranomaiset kehottavat välttämään tätä kosmetiikkatuotetta

Espanjan viranomaiset kehottavat välttämään tätä kosmetiikkatuotetta

Sosiaalisesta mediasta tutun deodorantin on havaittu tukkivan ihohuokoset ja aiheuttavan finnejä

Deodoranttimerkki on vedetty pois markkinoilta Ranskassa sen jälkeen, kun havaittiin sen tukkivan ihohuokoset ja aiheuttavan finnejä.

Pyynti ottaa tuote pois Espanjan markkinoilta

Kuluttajien ja käyttäjien järjestö (OCU) on tiistaina pyytänyt Espanjan terveysviranomaisilta Nuud- deodoranttivoiteen poistamista markkinoilta, seuraten näin Ranskan esimerkkiä, joka ilmoitti tuotteen poistamisesta markkinoilta viikko sitten. Poistamisen syy on kuulemma ”varotoimi”, koska ”sen nykyinen koostumus on melko rasvainen”, mikä voi edistää asiantuntijoiden mukaan ”kainalon ihohuokosten tukkeutumista ja finnien muodostumista”.
”Valmistaja on vapaaehtoisesti vetänyt kaikki tuotteet pois Ranskasta, ja he ilmoittavat, että he ovat kehittämässä uutta tuotetta”, OCU selittää. ”Tietojen mukaan, kun Nuud-voiteen käyttö on lopetettu finnit ovat hävinneet suurimmassa osassa ilmoitetuista tapauksista”.

Tuttu tuote sosiaalisista medioista

Tuotetta myydään kaupoissa ja apteekeissa, mutta ennen kaikkea verkossa sosiaalisen median kautta. Kyseistä deodoranttia on mainostettu paljon Espanjassa sosiaalisissa medioissa influencereiden toimesta.
OCU suosittelee olemaan ostamatta sitä ja jos sitä on jo kotona hankittuna, niin järjestö kehottaa kuluttajia lopettamaan sen käytön. Itse asiassa, jos on jo havainnut jonkinlaista haittavaikutusta, niin suositellaan ottamaan yhteyttä omalääkäriin.

kielletty Espanjassa

Hygienia auttaa hien kertymistä

”Hiki itsessään ei haise, mutta kehossamme on bakteereja, jotka hajottavat sen proteiineja ja aiheuttavat pahan hajun. Hyvä tapa estää se on pestä kainalot päivittäin vedellä ja saippualla. Karvanpoisto voi myös olla hyödyllistä estämään hien kertymistä”, muistuttaa OCU.

Nuudia mainostetaan voiteena, joka on ”ilman alumiinia, hajusteita, kemikaaleja tai alkoholia” ja joka voi pysyä iholla kolmesta seitsemään päivään levityksen jälkeen.

Alumiiniyhdisteitä käytetään hikoilun estämiseksi

”Alumiinia ja sen suoloja (alumiiniklorohydraatteja) käytetään hikoilun estämiseksi. Vuonna 2000 erään tutkimuksen perusteella alkoi kiertää huhuja näiden yhdisteiden ja rintasyövän välillä, mikä herätti hälytyksen”, OCU muistuttaa.

Kuitenkin ”myöhemmät tutkimukset ovat kumonneet sen, että alumiiniyhdisteet eivät edistäisi rintasyövän riskiä eivätkä myöskään neurodegeneratiivisten sairauksien, kuten Alzheimerin tai Parkinsonin taudin, riskiä”.
Kuluttajien turvallisuuskomitea (SCCS) on todennut, että alumiiniyhdisteiden käyttö pitäisi olla turvallista niissä pitoisuuksissa, joita niitä käytetään nykyisin deodoranteissa tai antiperspiranteissa (10% suihkeissa; 6% muissa muodoissa), järjestö huomauttaa. Sama pätee aineisiin, kuten fenoksietanoli, jonka pitäisi olla turvallinen, kun sen pitoisuus ei ylitä 1%.

Alkuperäinen artikkeli
El Español

Samankaltaiset julkaisut