fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Älykkäämpiä tutkia

Älykkäämpiä tutkia

Liikenteen turvallisuusvirasto on hankkinut uusia aseita kitkeäkseen liikennerikkomuksia

DGT jatkaa tutkien määrän lisäämistä teillä kuljettajien valvomiseksi. Aiemmin on jo esitelty risteyksien tutkat ja viimeviikolla lanseerattiin lopulliset tutkat, jotka käyttävät tekoälyä.
Tämä kameralla varustettu tutka voi nyt paitsi havaita autoilijoiden ajonopeuden, myös sakottaa turvavyön käyttämättömyydestä, kännykän käytöstä ajon aikana tai siitä, että autossa on enemmän ihmisiä kuin saa olla. Lisäksi se pystyy valvomaan jopa kuutta liikennekaistaa ja voi työskennellä yhdessä muiden yksiköiden kanssa valvoakseen keskinopeutta kokonaisuudessaan. Aurinkoenergialla toimivat kamerat voivat valvoa katuja päivällä sekä yöllä.

Iso-Britannia edelläkävijänä

Iso-Britanniassa tämä tekoälyä käyttävä tutka on otettu käyttöön ensimmäistä kertaa. Sen on valmistanut Redspeed International, yritys, joka on erikoistunut tietotekniikan soveltamiseen liikenneturvallisuusjärjestelmiin. Lisäksi toisin kuin Kataloniassa olevien tutkajärjestelmien kanssa, Iso-Britanniassa järjestelmä päättää mahdollisesta rikkomuksesta ja ottaa joukon valokuvia. Näin ollen virkailija lähettää sakon automaattisesti kotiin. Vaikka kyseessä on tällä hetkellä Lontoossa tehtävä koe, Espanjan sisäministeriö tutkii sen käyttöönottoa pikapuoliin myös Espanjan alueella.

Englannin Devonin ja Cornwalin kunnissa on kolmessa päivässä annettu 300 sakkoa, joista 117 liittyivät puhelimen käyttöön ja 180 turvavyön käyttöön.

Kritiikkiä

Monet tahot Espanjassa pitävät uutta tekoälyllä varustettua tutkajärjestelmää ”liian pitkälle vietynä”, koska he uskovat sen loukkaavan kuljettajien yksityisyyttä heidän omassa autossaan. Samaan aikaan brittiläiset viranomaiset näkevät uuden teknologian positiivisena, koska he väittävät, että liikennevalvojaa joka pystyy valvomaan niin paljon kuin nämä laitteet, ei ole mahdollista saada.”

Alkuperäinen artikkeli
El Español

Samankaltaiset julkaisut