fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Malaga taas maailman kärjessä

Malaga taas maailman kärjessä

Málagan on valittu kolmanneksi parhaaksi kaupungiksi etätyöskentelyyn maailmassa.

Pandemia aiheutti ison muutoksen ympäri maailmaa ja muutti täysin tapaamme nähdä monia asioita, joita aiemmin emme edes ajatelleet. Yksi näistä asioista oli etätyöskentely, joka oli ensin välttämättömyys, kunnes huomattiin sen hyvät puolet ja siitä tuli monille yksi tavoite uutta työtä valitessaan. Etänä työskentely helpotti työn ja muun elämän tasapainoa ja mahdollisti myös kaupungin vaihtamisen tai jopa jatkuvan liikkumisen. Monille etätyö on tuonut parempaa elämänlaatua, välttämättömien aamuheräämisten ja ruuhkien välttämistä. Etätyö mahdollistaa työtehtävien suorittamisen mistä päin maailmaa tahansa, ja siksi monet päättävät pakata laukkunsa ja muuttaa uuteen kaupunkiin nauttiakseen siitä ajattelematta liikaa työtä, siihen sitouttavaa kaupunkia tai liikkumiseen liittyviä velvoitteita.

Hollantilaisen CheapTickets-hakukoneen tekemä tutkimus on selvittänyt erilaisten parametrien avulla maailman parhaat kohteet etätyöskentelyä ajatellen. Näihin parametreihin kuuluu muun muassa kaupunkien elämänlaatu, niiden ilmasto ja telekommunikaation taso. Tämän analyysin perusteella Espanja on selvästi yksi parhaista maista ja kaksi espanjalaista kaupunkia on kolmen parhaan joukossa.

Maailman parhaat kaupungit etätyöskentelyyn:

1.   Las Palmas de Gran Canaria (Espanja)

2.   Lissabon (Portugali)

3.   Málaga (Espanja)

4.   Palma de Mallorca (Espanja)

5.   Heraklion (Kreikka)

6.   Porto (Portugali)

7.   Sevilla (Espanja)

8.   Aalborg (Tanska)

9.   Nizza (Ranska)

10.  Wien (Itävalta)

Málagalle plussaa tuovat sen loistava ilmasto ja lukuisat rannat, sekä vilkas ja monipuolinen yöelämä. Lisäksi sen gastronominen taso Espanjassa on hyvä, samoin kuin vapaa-ajan ja matkailun tarjonta ja onhan lentokentän läheisyys edullisine hintoineen iso plussa. Nämä ovat niitä syitä, miksi se esiintyy tällä listalla, johon diginomaadit turvautuvat vaihtaessaan sijaintiaan. Tämä Malagan suuresti nousseen turismin myötä on nostanut Malagan vuokra-asuntojen hinnat pilviin, mihin paikallisilla malagalaisilla ei enää ole varaa, vaan osa on joutunut muuttamaan naapuri kaupunkeihin edullisimpien asumiskustannuksien vuoksi ja se näkyy aamu- ja iltaruuhkissa kaupungin sisään ja ulosmeno teillä.

Samankaltaiset julkaisut