fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Lähikaupunkien paikallisliikenne Aurinkorannikolla

Lähikaupunkien paikallisliikenne Aurinkorannikolla

Malagan seudun julkinen liikenne on yllättävän toimiva, löytyy kaupunkien sisäisiä linja-autoja, junaa, metroa ja paikallisliikenteen linja-autoja. Lomalla tai asuessakin on mukava lähteä tutustumaan lähipaikkoihin ja ellei auto tai juna ole käytössä, kannattaakin tutustua paikallisliikenteen linja-autoihin.

Paikallisliikenteen reittejä:
113 ja M113 Fuengirola – Malaga
119 ja M119 Fuengirola – (La Cala de Mijas) Calahonda
M120 Fuengirola – (Benalmadena) Torremolinos
122 ja M122 Fuengirola – Mijas
127 ja M127 Fuengirola – Las Lagunas
060 ja L-60 sekä 220 ja M220 Fuengirola – (La Cala de Mijas ja Calahonda) Marbella

Linja-autot ajavat reittejä noin puolen tunnin välein, mutta esimerkiksi puhelimiin on hyvä ladata ”Consorcio Malaga” tai linja-auto liikennettä isännöivän Avanzan sovellus. Avanzan omasta sovelluksesta on helppo etsiä tarvitsemasi linja-auto matka, aikataulut, tiedotteet, reittiohjeet pysäkille ja pääset myös ostamaan lipun sovelluksen kautta. Sen sijaan Consorcio Malaga sovellus pitää sisällään linja-autoliikenteen lisäski myös lähijunat sekä Malagan metron aikatauluineen ja pysäkkitietoineen.

Linja-autojen aikataulut löytyvät niin sovelluksista, netistä kuin pysäkkien tolpista, mutta ne ovat suuntaa antavia ja aikataulujen heittoihin on hyvä tottua. Siitä huolimatta linja-autoja kannattaa hyödyntää sillä ne ovat täälläpäin todella edullisia.

Esimerkiksi Fuengirolasta Mijas Puebloon matka maksaa vain 1,55€, Benalmadenaan tai Torremolinokseen 1,65, kun taas Marbellaan ja Malagaankin pääsee alle 4 euron. Liput voi ostaa joko terminaalien myyntipisteiltä tai suoraan linja-autosta, jolloin kannattaa huomioida, että suurin huolittu raha on 10 euron seteli eikä maksukortti käy linja-autoissa.

Consorcio de transporte matkakortti:

On myös olemassa erillinen Malagan alueen ladattava Consorcio de transporte -matkakortti, mikä käy paikallisliikenteen lisäksi lähijunissa, Malagabici -kaupunkipyörän vuokraukseen sekä Malagan, Sevillan ja Granadan metroissa. Kyseisiä matkakortteja voi ostaa ja ladata Consorcion myyntipisteissä sekä esimerkiksi Benalmadenan, Mijaksen ja Malagan joissakin tupakkakaupoista. Kortin hinta ensimmäisellä latauskerralla on 1,8€ ja minimi latausmäärä kortille on 5€.

Kyseinen kortti kannattaa ostaa ja ladata, mikäli tiedät kulkevasi paljon paikallisliikenteen linja-autoilla, nimittäin se vähentää lipun hintaa huomattavasti. Esimerkiksi Fuengirolasta Torremolinokseen matkustat kyseisellä kortilla vain 61 sentin hintaan per suunta. Lisäksi voit maksaa kortilla linja-autossa et vain oman matkasi vaan myös seurueesi matkan.

Ostovaiheessa kannattaa huomioida ”saltos permitodos” eli alueet, millä voit kulkea tällä lipulla. Saltoksia on 3: Saltos 0 = koko Mijaksen alue, Saltos 1= Fuengirola – Torremolinos ja Saltos 2 = Fuengirola – Malaga. Mitä korkeampi kortti on, sitä isompi alue sinulla on käytössäsi, mutta lipun hinta on hiukan kalliimpi. Toki vain hyvin vähän, etteikö sitä kannattaisi hyödyntää, jos käyttöä on.

kuvat: Eeva Roots

Samankaltaiset julkaisut