fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
14000 autokoulujen oppilasta odottaa ajokokeeseen pääsyä

14000 autokoulujen oppilasta odottaa ajokokeeseen pääsyä

Malagassa ajokokeiden ruuhkat ennätyksellisen pitkät

Noin 14 000 Málagan autokoulujen oppilasta odottaa mahdollisuutta suorittaa ajokoe ajokorttia varten. Kesä on aikaa, jolloin nuoret hyödyntävät vapaa-aikaansa tautokoulun suorittamiseen, mutta tämä ei ole ainoa syy ruuhkan syntymiseen.

”Kuukauden elokuussa kokeiden suorittajat olivat lomalla, ja kokeita oli hyvin vähän, joten olemme noin 14 000 oppilaan odotuslistalla ajokokeeseen”, selittää Eloy Gutiérrez, Málagan autokoulujen maakunnallisen liiton varapuheenjohtaja.

Tarvittaisi lisää henkilökuntaa

Hän vakuuttaa, että tämä tilanne toistuu joka vuosi samoilla päivämäärillä ja Málagassa tarvitaan enemmän ajokokeen insinöörejä kuin mitä niitä on tällä hetkellä virassa, yhteensä 24. ”Laskelmiemme ja kysynnän perusteella tarvittaisiin kahdeksan lisää”, hän arvioi.
Vuoden loppuun mennessä aloittaa neljä uutta insinööriä, joika ”auttaa vähän parantamaan tilannetta”, mutta varapuheenjohtaja uskoo, että se ei riitä ja että ”jatkamme edelleen ruuhkassa, koska teemme edelleen huomattavasti enemmän teoria- kuin käytännönkokeita”.

Vaikeat pitkät kokeet lisäävät ruuhkaa

Gutiérrezin mukaan toinen tekijä, joka pahentaa odottavien autokoulujen oppilaiden ruuhkaa, on ajokokeen läpäisemisen vaikeus: ”Liikenne otti käyttöön joitakin vuosia sitten laaduntarkkailukokeen, jossa ajokokeen kestoa pidennettiin ja oppilailta vaaditaan enemmän”. Myöskin pidempien kokeiden vuoksi niitä ehditään suorittamaan vähemmän.

autokoulu Aurinkorannikolla

Parempi valmistautuminen lyhentäisi jonoja

Yksi toimenpide, joka voisi omalta osaltaan auttaa poistamaan ruuhkia olisi oppilaiden parempi valmistautuminen ajokokeeseen, jottei tulisi reputuksia.
Oppilaiden ajomäärien lisääminen on vaikeaa polttoaineiden kustannusten nousun vuoksi, joka tekee tunneista yhä kalliimpia. Tietenkin henkilöstön lisääminen olisi hyvä vaihtoehto, mutta ei ole odotettavissa tällä hetkellä.

Alkuperäinen artikkeli
Cadena Ser Málaga

Samankaltaiset julkaisut